miercuri, 6 iunie 2012

Coca Farago-o alta poeta si dramaturga a tarii noastre

Coca Farago , este o alta poeta , si dramaturga , care a facut , si face istorie din punct de vedere literar , facandu-ne mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic .
Este o poeta , si dramaturga , care ne face mandri , din punct de vedere cultural, national si lingvistic  fara a traduce cartile ,in nicio limba straina .
Este o poeta , si dramaturga , care ne face , sa ne privim tara cu mandrie ,desi adevaratele valori , nu sunt promovate , atat cat ar merita .
Carti care au facut-o cunoscuta :-Intre cartile ,care au facut-o cunoscuta ,se numara si "Intamplarea ", sau "Vulturul albastru ", sau "Poeme pentru singuratate ", sau "Sunt fata lui Ion Gheorghe Antim ", ne fac mandri de tara noastra .
Din pacate ,nu am vazut ,in nicio librarie din oras ,o carte biografica ,despre ea ,viata si opera ei,desi ar merita una .
Este o poeta ,si dramaturga ,care ne face sa spunem ,bucurosi cu adevarat :"sunt roman !", si fara teama unor controverse ,aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Si,nu are nici strada ,desi ar merita una .
Si,nu are nici statuie ,desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...