sâmbătă, 22 decembrie 2012

Iosif Goldis-un alt teolog al tarii noastre

Iosif Goldis ,este un alt teolog ,care ne face mandri ,din punct de vedere cultural,religiosi si national .
Este un teolog ,care ne face mandri ,din punct de vedere cultural,religios si national ,facand istorie din punct de vedere religios .
Este un teolog ,care ne face mandri ,din punct de vedere cultural,national,si lingvistic ,fara a traduce cartile ,intr-o limba straina .
Este un teolog ,care ne face ,sa ne privim tara ,cu mandrie ,fiind un adevarat TRIMIS AL LUI DUMNEZEU PE PAMANT ,si nu unul fals .
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile ,care l-au facut cunoscut ,se numara si "Latinitatea limbii romane ",sau "Schita istorica despre participarea Romaniei la razboiul ruso-turc din anul 1877-1878 ",sau "Gramatica limbii maghiare ",dar si articolele "Speranta ",sau "Lumina ",sau "Biserica si scoala ",ne fac mandri din punct de vedere cultural,religios si national .
Din pacate ,nu am vazut ,in nicio librarie ,o biografie despre el,viata si opera lui ,desi ar merita una  pentru a il cunoaste in intregime .
Este un teolog ,care ne face ,sa spunem ,cu adevarat bucurosi :"sunt roman !",si fara teama unor controverse ,ori conflicte ,aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Si,nu are nici strada ,desi ar merita una .
Si,nu are nici statuie ,desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte ,si vizual,nu doar nominal,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...