sâmbătă, 3 mai 2014

Sidonia Dragusanu-o prozatoare si traducatoare a tarii noastre

Sidonia Dragusanu este o prozatoare si traducatoare care ne face mandri  din punct de vedere cultural national si lingvistic .
Este o prozatoare si traducatoare care ne face mandri din punct de vedere cultural national si lingvistic  desi cartile nu au fost scrise doar in limba noastra pe intelesul nostru si pentru noi .
Este o prozatoare si traducatoare care ne face mandri din punct de vedere cultural national si lingvistic fara a-si face aparitia cu lucruri minore .
Este o prozatoare  si traducatoare care ne face sa ne privim tara ,cu mandrie , contribuind la adevarata cultura a tarii noastre .
Carti care au facut-o cunoscuta :-Intre cartile , care au facut-o cunoscuta ,se numara si "Intr-o gara mica ", sau "Mache ,ratoiul incaltat ",sau "Paznicul florilor ",sau "Hotul din gradina ", ne fac mandri de tara noastra .
Din pacate nu am vazut in nicio librarie ,o biografie despre ea ,viata si opera ei , desi ar merita una  pentru aflarea mai multor detalii .
Este o prozatoare si traducatoare ,care ne face sa spunem cu adevarat bucurosi :"sunt roman !",si fara teama unor controverse ,ori conflicte ,aparute pe aceasta tema sau pe altele .
Si,nu are nici strada ,desi ar merita una .
Si,nu are nici statuie desi ar merita una ,ca tinerii sa o aiba in minte si vizual,nu doar nominal,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...