vineri, 17 august 2012

Ada Orleanu-o prozatoare si traducatoare a tarii noastre

Ada Orleanu , este o prozatoare ,si traducatoare ,care ne face mandri ,din punct de vedere cultural,national si lingvistic .
Este o prozatoare ,care ne face mandri ,din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,desi cartile sale ,au fost traduse si in alte limbi .
Este o prozatoare ,care ne face mandri ,din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,fara a-si face aparitia ,cu lucruri minore .
Carti care au facut-o cunoscuta :-Intre cartile ,care au facut-o cunoscuta ,se numara si "E pace noaptea asta-n codru ",sau "Cavalerul libertatii "-in doua volume ,sau "Urechea nazdravana ", sau "Doi ani de cutezanta ",ne fac mandri de tara noastra .
Din pacate ,nu am vazut ,in nicio librarie ,o biografie despre ea ,viata si opera ei,desi ar merita una  pentru a ii cunoaste intreaga opera .
Este o prozatoare ,care ne face sa spunem ,cu adevarat bucurosi :"sunt roman !",si fara teama unor controverse ,ori conflicte ,aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Si,nu are nici strada ,desi ar merita una.
Si,nu are nici statuie ,desi ar merita una ,ca tinerii sa o aiba in minte ,si vizual,nu doar nominal,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mircea Horia Simionescu -un prozator si eseist important al tarii noastre

Mircea Horia Simionescu este un prozator si eseist  care ne face mandri din punct de vedere cultural national si lingvistic . Este un prozat...