vineri, 24 august 2012

Darie Magheru-un alt poet prozator si dramaturg al tarii noastre

Darie Magheru , este un alt poet,prozator si dramaturg ,care ne face mandri ,din punct de vedere cultural,national si lingvistic .
Este un poet,prozator si dramaturg ,care ne face mandri ,din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,netraducand cartile ,in nicio limba straina .
Este un prozator ,si dramaturg ,care ne face mandri ,din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,fara a-si face aparitia ,cu lucruri minore ,fiind un adevarat om de cultura ,si nu unul fals .
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile ,care l-au facut cunoscut ,se numara si "Cu barda -n porti de veac ",sau "Poeme ",sau "Caprichos ",sau "Schite iconografice ",sau "Zeu orb cu flori "  ne fac mandri de tara noastra .
Din pacate ,nu am vazut ,in nicio librarie ,o biografie despre el,viata si opera lui ,desi ar merita una  ca tinerii sa ii cunoasca intreaga opera .
Este un prozator ,si dramaturg ,care ne face sa spunem ,cu adevarat bucurosi :"sunt roman !", si fara teama unor controverse ,ori conflicte ,aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
In schimb ,o strada din Sacele ,ii poarta numele ,felicitari !
Nu are,in schimb ,o statuie ,desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mircea Horia Simionescu -un prozator si eseist important al tarii noastre

Mircea Horia Simionescu este un prozator si eseist  care ne face mandri din punct de vedere cultural national si lingvistic . Este un prozat...