sâmbătă, 9 decembrie 2023

Mircea Djuvara-un filozof care a ramas in istorie

 Mircea Djuvara a fost un filozof si jurist roman membru corespondent (din 1936 ) al Academiei Romane .
A urmat la Bucuresti cursurile Facultatii de Drept si de Litere si Filosofie obtinand licenta ambelor facultati in 1909 cu rezultate stralucite .
Din vasta sa opera concretizata in 144 de volume amintim :"Teoria generala a Dreptului " "Drept rational izvoare si drept pozitiv " "Precis de filosofie juridica ".
Semnificativa pentru personalitatea lui Mircea Djuvara sunt aprecierile lui Giorgio del Vecchio care in contextul prezentarii scurte dar dense a preocuparii privind filosofia dreptului in Romania ca este :"mai presus de toti ....care prin vastitatea si profunzimea incercarilor sale trebuie sa fie recunoscut nu numai ca cel mai mare ganditor roman dar si ca unul dintre cei mai mari ganditori contemporani in domeniul filosofiei juridice " care "...format pe baze neokantiene se departeaza totusi de formalismul neokantian printr-o analiza profunda si originala a realitatii dreptului viu".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...