sâmbătă, 30 decembrie 2023

Petre Andrei-un filosof important al țării noastre

 Petre Andrei a fost un savant sociolog filosof profesor și om politic membru post-mortem al Academiei Române .
Voluntar în Primul Război Mondial a fost profesor la Catedra de Sociologie a Universității din Iași deputat din partea Partidului Național Țărănesc subsecretar de stat și apoi ministru în mai multe guverne din România interbelică .
S-a născut pe 29 iunie 1891 la Brăila .
Urmează cursurile Liceului Nicolae Bălcescu din Brăila și în 1910 după ce obține singura bursă disponibilă pentru a începe cursurile Facultății de Litere și Filosofie ale Universității din București .
Profesorii Dimitrie Gusti și Ion Petrovici sunt impresionați de calități tinerilor student oferindu-i această distincție "Magna cum laude" la finalizarea studiilor în 1913 .
Obține o nouă bursă pentru continuarea studiilor doctorale și se specializează la Universitatea din Berlin, unde urmează cursul de logică și istoria filosofiei al profesorului Alois Riehl dar și la Universitatea din Leipzig, unde frecventează cursurile predate de Wilhelm Wundt Eduard Spranger Ernst Cassirer K.Schmidt .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...