sâmbătă, 26 mai 2012

Horia Tecuceanu-un alt prozator si traducator al tarii noastre

Horia Tecuceanu , este un alt prozator , si traducator , care ne face mandri , din punct de vedere cultural, national si lingvistic , desi  el a scris cartile si in alte limbi ,nu doar in limba noastra .
Este un prozator ,care a facut ,si face istorie , din punct de vedere literar , facandu-ne mandri , din punct de vedere cultural, national, si lingvistic .
Este un prozator , care ne face ,sa ne privim tara ,cu mandrie ,desi adevaratii oameni de cultura ,nu sunt promovati cat merita .
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile , care l-au facut cunoscut , se numara si "Capitanul Apostolescu ancheteaza ", sau "Capitanul Apostolescu intervine ", sau "Colierul ", sau "Surprizele capitanului Apostolescu ", sau "Actiunea Anda ", ne fac mandri de tara noastra .
Din pacate , nu am vazut ,in nicio librarie din oras,o carte despre el,viata si opera lui , desi ar merita una .
Este un prozator , si traducator ,care ne face sa spunem ,bucurosi cu adevarat :"sunt roman !", si fara teama unor controverse ,aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Si, nu are nici strada , desi ar merita una .
Si,nu are nici statuie , desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...