vineri, 25 mai 2012

Mircea Nedelciu-un alt romancier important pentru noi

Mircea Nedelciu , este un alt romancier , care a facut , si face istorie din punct de vedere literar , facandu-ne mandri , din punct de vedere cultural, national si lingvistic , fara a traduce cartile ,intr-o limba straina .
Este un romancier , care a facut , si face istorie ,din punct de vedere literar , facandu-ne mandri din punct de vedere cultural ,national si lingvistic , fara a-si face aparitia , cu lucruri minore ,fiind un adevarat om de cultura , si nu unul fals .
Este un romancier , care ne face ,sa ne privim tara ,cu mandrie , desi adevaratii oameni de cultura , nu sunt promovati ,cat ar merita .
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile ,care l-au facut cunoscut ,se numara si "Aventuri intr-o curte interioara ", sau "Efectul de ecou controlat ", sau "Tratament fabulatoriu ", sau "Si ieri va fi o zi ",sau "Femeia in rosu ", ne fac mandri de tara noastra .
Din pacate ,cartea despre el,viata si opera lui ,desi exista ,nu se gaseste ,in nicio librarie din oras , desi ar trebui .
Este un romancier , care ne face sa spunem ,bucurosi cu adevarat :"sunt roman !", si fara teama unor controverse ,aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
In schimb ,o strada din Fundulea ,Calarasi ,ii poarta numele ,felicitari !
Nu are ,in schimb ,o statuie ,desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte ,si vizual, nu doar nominal ,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...