joi, 10 mai 2012

Marta Cozmin-o alta prozatoare de aur pentru noi

Marta Cozmin , este o alta prozatoare , care a facut , si face istorie ,din punct de vedere literar , facand-ne mandri , din punct de vedere cultural , national si lingvistic .
Este o prozatoare , care ne face , sa ne mandrim ,din punct de vedere cultural ,national si lingvistic , fara a-si face aparitia ,cu lucruri minore ,contribuind la adevarata cultura a tarii noastre .
Este o prozatoare ,care ne face ,sa ne privim tara ,cu mandrie ,desi adevaratele valori ,nu sunt promovate ,cat ar merita .
Carti care au facut-o cunoscuta :-Intre cartile , care au facut-o cunoscuta ,se numara si "Croitorul de povesti ",sau "Degetarul de ceata ",sau "Sora papadiilor ",sau "Supravietuitorii ",ne fac mandri de tara  noastra .
Din pacate ,nu am vazut ,nicaieri ,in nicio librarie ,o biografie ,despre ea ,viata si opera ei ,desi ar merita una .
Este o prozatoare ,care ne face sa spunem ,bucurosi cu adevarat :"sunt roman !",si fara teama unor controverse ,ori conflicte ,aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Si,nu are nici strada ,desi ar merita una .
Si,nu are nici statuie ,desi ar merita una ,ca tinerii sa o aiba in minte ,si vizual,nu doar nominal,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...