miercuri, 7 decembrie 2022

Alexandru Vulpe-un istoric important al țării noastre

Alexandru Vulpe a fost un istoric și arheolog român membru al Academiei Române și director al Institutului de Arheologie "Vasile Pârvan ".
Vulpe sa născut în București și a absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universității din București în 1954 unde a studiat istoria antică și filologia clasică .
În 1965 a devenit cercetător științific al Institutului de Arheologie "Vasile Pârvan " iar în 1968 a obținut titlul de doctor în istorie cu lucrare Necropola halstattiană de la Ferigile :Monografie arheologică" conducător științific fiind Ion Nestor .
Începând cu anul 1976 Vulpe a fost membru corespondent al Institului Arheologic German și al Consiliului Permanent al Uniunii internaționale de Științe Preistorice și Protoistorice .
Din 1990 a fost șeful secției de Arheologie preistorică și profesor al Institutului de Arheologie preistorică al Institutului "Vasile Pârvan" și profesor asociat al Facultății de Istorie din cadrul Universității din București .
Un mai târziu a devenit membru al Comitetului Executiv al IUPPS iar în 1999 director al Institutului "Vasile Pârvan " .
În anul 2000 a fost decorat cu Ordinul național „Steaua României” în grad de comandar și în 2009 a devenit membru titular al Academiei Române și președinte al Academiei Române și al Secțiunii de Științe Istorice și Arheologice din cadrul acesteia .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mircea Horia Simionescu -un prozator si eseist important al tarii noastre

Mircea Horia Simionescu este un prozator si eseist  care ne face mandri din punct de vedere cultural national si lingvistic . Este un prozat...