miercuri, 28 decembrie 2022

Nicolae Ciachir-un istoric important al țării noastre

Nicolae Ciachir a fost un istoric român-găgăuz special în studii est-europene urmașul unei familii boierești din Basarabia .
Nicolae Ciachir sa născut în data de 1 ianuarie 1928 în Vaisal Ucraina într-o familie de găgăuzi .
Studiile secundare le-a făcut în mai multe orașe precum Ismail Brăila Odorhei Brașov și studiile universitare le-a absolvit la București în 1949 .
Obține doctoratul în istorie în anul 1961 .
Acesta începe cariera în învățământul universitar ca asistent ca mai apoi să ocupe posturile de lector și să conferențiar toate aceste posturi fiind în cadrul Facultății de Istorie din București .
A fost membru al Societății Bulgare de Științe istorice al Societății de Științe Istorice și Filologice din Albania și al Societății de Științe Istorice a regiunii Kosovo-Priștina .
A fost un balcanolog aducând numeroase contribuții privind problemele politice ale Peninsulei Balcanice în secolul al XIX-lea (19-lea ) .
Este fondatorul Asociației de Balcanistică și Slavistică din România (A.B.S.R) și a fost profesor la Universitatea Valahia din Târgoviște între anii 1993-2002 .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...