luni, 4 ianuarie 2016

Blanoiu-o alta manastire importanta a tarii noastre

Manastirea Pogorarea Sfantului Duh aflata in satul Blanoiu comuna Racovita judetul Valcea a fost construita in anul 2011 de catre preotul Ioan Comaneci si fratele lui Vasile Timis.
Manastirea Blanoiu se afla la altitudinea de 800 de metri in localitatea Racovita la 55 de kilometri orasul Ramnicu Valcea si 57 de kilometri de orasul Sibiu.
"Veniti toti credinciosii sa preaslavim Pogorarea Sfantului Duh Cel care din sanurile   Tatalui a purces asupra Apostolilor acoperind ca si cu niste ape pamantul de cunostinta lui Dumnezeu si invrednicind de harul cel de viata facator al infierii si de Slava cea de Sus pe cei ce alearga la el intru curatie sfintind si  indumnezeind pe cei ce striga :Vino Mangaietorule Duhule Sfinte si te Salasluieste intru noi ."
Piatra de temelie a Bisericii mari a fost pusa in ziua de 2 octombrie 2010 de catre Inaltpreasfintitul Gherasim arhiepiscopul Ramnicului si de Preasfintitul Emilian Lovisteanul.
Paraclisul manastirii inchinat Sfantului Ierarh Spiridon al Trimitundei si corpul de chilii asezat sub ocrotirea Acoperamantului Maicii Domnului au fost sfintite in ziua de 2 octombrie 2010 de catre Preasfintitul Emilian inconjurat de un impresionant sobor de preoti si diaconi.
Biserica a fost construita in jumatate de an incepand in ziua de 27 martie 2011 si fiind incheiate in ziua de 16 octombrie 2011 .
In aceasta zi Biserica a fost sfintita de acelasi sobor cu oaspeti de seama.
La acest eveniment a participat si Preasfintitul Andrei episcop-vicar al Mitropoliei Sibiului .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...