marți, 5 ianuarie 2016

Gruiul Lupului-o alta manastire importanta a tarii noastre

Manastirea Sfintii Trei Ierarhi aflata la altitudinea de 700 de metri in satul Gruiul Lupului comuna Racovita judetul Valcea a fost ctitorita in anul 2009 de catre preotul Ioan Comaneci impreuna cu familia si sponsorii Frank Timis si Rares Ticra.
Biserica manastirii are doua hramuri :Sfintii Trei Ierarhi (30 ianuarie) si Sfantul Gherasim cel Nou din Kefalonia (16 august;20 octombrie).
"Pe aparatorii si luminatorii Bisericii crestinesti pe invatatorii cei mari si infranatorii zazaniilor diavolesti pe surpatorii eresurilor pe stalpii cei neclintiti ai Bisericii podoabele cele mai alese ale ierarhilor si intocmai cu Apostolii si ai lumii invatatori pe marele Vasile cel cu Dumnezeiasca minte pe Grigorie cel cu dulce glas si pe Ioan luminatorul a toata lumea credinciosii din toata inima si sa le cantam :Bucura-te Treime de Arhierei mult-laudata."
Piatra de temelie a fost pusa in data de 9 august 2009 de catre Inaltpreasfintitul Gherasim arhiepiscopul Ramnicului si de Macarie Roman.
Ctitorii acestei Sfinte manastiri sunt preotul Ioan Comaneci impreuna cu familia si sponsorii Frank Timis si Rares Ticra.
Planul si arhitectura Bisericii au fost realizate de parintele Ioan Comaneci.
Demersurile necesare pentru infiintarea acestei manastiri au fost facute de Adela Comaneci si mama sa Maria Comaneci.
In mai putin de jumatate de an s-au realizat lucrari impresionante :drumul de acces corpul de chilii (40 de camere) cu patru etaje paraclisul si Biserica.
Atat cladirile anexe cat si Biserica sunt dotate cu toate cele necesare traiului monahal si slujirii liturgice.
Biserica este zidita din caramida in forma de cruce bizantina.
Turla mare acoperita cu o cupola impresionanta se inalta pe naos.
Cei care au lucrat la zidirea Bisericii au fost parintele Ioan si obstea manastirii impreuna cu parintele staret Macarie si parintele econom Serafim Sangeorzan.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...