joi, 2 ianuarie 2020

Papa Silvestru -un papa important al lumii

Sfantul Silvestru nascandu-se in Roma cea veche si crescand in Sfanta credinta a fost ucenic al lui Quirinus prezbiterul om iubit de Dumnezeu si intelept   ortodox in credinta de la care invatand intelepciunea cartii si bunele obiceiuri in varsta sa cea desavarsita a fost foarte iubitor de straini   pentru ca din dragoste catre Dumnezeu si catre aproapele ii aducea in casa sa le spala picioarele ii ospata si le facea toata odihna .
Odata a venit in Roma din Antiohia un barbat sfant si marturisitor al Hristos anume Timotei preotul propovaduind Evanghelia imparatiei  pe acela l-a primit Silvestru in casa sa si folosindu-se foarte mult din a lui viata si invatatura sfanta s-a facut desavarsit in bunatati si in credinta .
Petrecand Timotei in casa lui Silvestru un an si cateva luni pe multi romani i-a intors la Dumnezeu de la inchinarea la idoli pentru care lucru a fost prins de catre Tartuinius Eparhul si fiind tinut in legaturi si in temnita si de trei ori pe zi batut pentru ca nu s-a supus sa jertfeasca idolilor apoi taindu-i-se capul cu sabia s-a savarsit iar Fericitul Silvestru luand noaptea Sfintele lui moaste le-a ingropat in casa sa cu cantarile cele cuviincioase .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...