marți, 7 ianuarie 2020

Sfantul Ioan Botezatorul -un sfant important al tarii noastre

Ioan Botezatorul este una din figurile centrale ale crestinismului si islamului predicator si botezator pe malurile raului Iordan  inainte-mergatorul vestitorul si botezatorul lui Iisus este numit de Iisus "cel mai mare dintre cei nascuti de femei "iar Biserica Crestina il cinsteste ca pe cel mai mare dintre sfinti (avand nu mai putin de 3 sarbatori dedicate lui ).
Evanghelia dupa Luca relateaza ca in zilele lui Irod Antipa imparatul Iudeii un inger il anunta pe dreptul Zaharia preot din tata-n fiu si inaintat in varsta pe cand era in Templul Domnului pentru tamaiere ca rugaciunea sa a fost ascultata :Elisabeta stearpa si inaintata ei in varsta descendenta din preoti va naste un copil al carui nume trebuia sa fie Ioan .
Ingerul il vesteste pe Zaharia astfel :"El va fi pentru tine o pricina de bucurie si multi se vor bucura de nasterea lui .
Caci va fi mare inaintea Domnului .
Nu va bea nici vin nici bautura ametitoare si se va umple de Duhul Sfant inca din pantecele maicii sale .
El va intoarce pe multi din fiii lui Israel la Domnul Dumnezeul lor .
Va merge inaintea lui Dumnezeu in Duhul si puterea lui Ilie ca sa intoarca inimile parintilor la copii si pe cei neascultatori la umblarea in intelepciunea celor neprihaniti ca sa gateasca Domnului un norod bine pregatit pentru El ."
Lui Zaharia nu-i vine sa creada iar ingerul-continua Evanghelia il pedepseste facandu-l mut pana in ziua in care urmau sa se adevereasca acestea .
Peste un timp Elisabeta nevasta sa va  ramane insarcinata si se tine ascunsa cinci luni .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...