miercuri, 1 ianuarie 2020

Sfantul Vasile cel Mare -unul dintre cei mai importanti sfinti

Cel intre ierarhi preaales intre dascali preaintelept si intre toti Sfintii preamult placut lui Dumnezeu Sfantul Parintele nostru Vasile cel Mare a avut ca patrie Pontul ce este in Capadocia si s-a nascut din parinti binecredinciosi si de Dumnezeu cinstitori .
Tatal sau se numea Vasile iar mama sa Emilia care a nascut patru fii de parte barbateasca :pe Petru si pe Sfantul Vasile pentru care ne sta inainte cuvantul pe Grigorie si pe Navcratie si o fiica al carei  nume era  Macrina .
Pentru acestia cu adevarat s-a implinit cuvantul lui David care zice :"Neamul dreptilor se va binecuvanta !"
Si nu numai sfantul acesta a fost imbunatatit si mare luminator al lumii ci si ceilalti trei frati ai lui s-au facut minunati si purtatori de semne .
Caci Petru fratele lui cel mai mare a fost Episcop al Sevastiei Grigorie a fost Episcop al Nisei iar Navcratie a fost pustnic si facator de minuni .
S-a sfintit si sora lor Macrina dupa cum arata Sinaxarul la 19 ale lunii Iulie .
Insa pe toti fratii i-a covarsit Sfantul Vasile intru fapta buna si intru invatatura caci la invataturile cele dintai chiar pe tatal sau l-a avut dascal si povatuitor pe care de obste il avea Pontul ca dascal al invataturilor si al faptelor bune in acea vreme .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...