vineri, 3 ianuarie 2020

Sfantul Mucenic Gordie -un sfant important al tarii noastre

Mucenicul lui Hristos Gordie era din cetatea Cezareei nascut din parinti crestini si crescut in dreapta credinta crestineasca .
Venind in varsta desavarsita a fost chemat la oaste si era sutas caci si cu trupeasca tarie si cu sufleteasca barbatie covarsea pe altii .
In acea vreme Liciniu imparatul Romei (307-324) a varsat otrava tiraniei asupra crestinilor si a ridicat mana cea luptatoare contra lui Dumnezeu si a Bisericii lui Hristos caci se trimiteau porunci si carti imparatesti pretutindeni in toate targurile si la toate locurile cele vestite ca oamenii sa nu se inchine la Hristos .
Cel care ar fi facut impotriva poruncii imparatesti acela trebuia sa moara .
Deci erau pusi inaintea lor idoli de piatra si de lemn ca oamenii sa se inchine idolilor ca lui Dumnezeu cel nezidit iar cei ce nu se vor supune sa fie siliti in chinuri .
In toata cetatea s-a facut tulburare incat se jefuiau averile crestinilor se pustiau casele credinciosilor iar trupurile lor se sfaramau  femeile cele drept-credimcioase erau tarate in mijlocul cetatii nu era mila de cei tineri nici cinste pentru batrani ci cei ce nu erau vinovati cu nimic aceia ca niste talhari patimeau temnitele erau pline iar casele vestite si bogate nu mai aveau locuitori .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...