sâmbătă, 5 decembrie 2020

Apostolul Filip -un apostol important al lumii

Langa Marea Galileii era o cetate care se numea Betsaida aproape de Horazin si Capernaum .
Iar Betsaida inseamna in limba evreiasca "Casa Vanatorilor " pentru ca vietuiau acolo vanatori de peste .
In acea cetate s-au nascut trei apostoli :Petru Andrei si Filip .
Petru si Andrei erau frati pescari si se indeletniceau cu vanarea pestelui pana ce au fost chemati la apostolat .
Iar Filip in copilaria lui a fost dat de parintii lui la invatatura de carte si a ajuns iscusit in Sfanta Scriptura intelegand bine toate proorociile despre Mesia Cel asteptat pe Care inca nu-L stia si era cuprins de dorirea Aceluia pe Care inca nu-L stia si era cuprins de dorirea Aceluia pe Care inca nu-L vazuse la fata nici nu stia ca venise pe Pamant si pe care multi ar fi dorit sa-L vada si nu L-au vazut .
Cu astfel de iubire aprinzandu-se el pentru Mesia iata ca Cel dorit calatorea prin Galileea si a aflat pe Filip precum scrie despre aceasta Evanghelistul Ioan :"A vrut    zice  el  sa mearga Iisus in Galileea unde a aflat pe Filip si i-a zis :"Vino dupa Mine !"
Iar el auzind aceasta chemare a Domnului nu numai cu urechile trupesti ci si cu ale inimii indata L-a crezut a fi adevaratul Mesia cel fagaduit de Dumnezeu prin prooroci si a mers dupa Dansul luand aminte la viata Lui preasfanta si urmand saraciei Lui .
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mircea Horia Simionescu -un prozator si eseist important al tarii noastre

Mircea Horia Simionescu este un prozator si eseist  care ne face mandri din punct de vedere cultural national si lingvistic . Este un prozat...