duminică, 6 decembrie 2020

Bartolomeu-un apostol important al lumii

Apostolul Bartolomeu este considerat unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus din Nazaret identificat cu Natanael mentionat in primul capitol al Evangheliei dupa Ioan .
Semnificatia numelui  Bartolomeu este "fiul lui Talmai " sau "Tholmai " .
Una din legende afirma ca el ar fi fost mirele de la" Nunta din Cana Galileii " si ca ar fi intreprins apoi lungi calatorii de raspandire a noii credinte crestine prin Cilicia Armenia Mesopotamia si   India .
La curtea regelui Polimius din Armenia ar fi savarsit minuni si tot acolo ar fi fost omorat in mod crud (i s-ar fi tras pielea de pe corpul viu ) .
Ramasitele sale pamantesti ar fi ajuns in Arabia apoi in Mesopotamia pe insula Lipari (Italia ) la Beneveneto (oras in Campania la circa 50 de kilometri nord-est de Napoli ) si in sfarsit (in anul   983) la Roma (la interventia imparatului Otto I) unde se odihnesc si in prezent in bazilica "Sfantul Bartolomeu " de pe "Isola Tiberiana ".
In anul 1238 un fragment de craniu a fost dus la Frankfurt pe Main (Germania ) si depus in relicvariul domului ce-i poarta numele ("Sfantul Bartolomeu ). 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...