marți, 1 decembrie 2020

Sfântul Apostol Andrei-ocrotitorul țării noastre

 Datori suntem noi creștinii a aduce slavă cinste și închinăciune către toți sfinții de vreme ce ei bine viețuind și toate poruncile lui Dumnezeu păzindu-le s-au făcut prieteni de aproape ai lui .
 Căci învrednicindu-se de împărăția cerurilor și fiind aproape de Dânsul acum se roagă de-a pururea pentru mântuirea și ocrotirea noastră .
Dar mai ales Sfinților Apostoli toată omenirea cea de sub soare le este datoare în toată vremea și în toate zilele ca și în tot ceasul a le mulțumi a-i slăvi a-i lăuda și a săvârși pomenirea lor cu bucurie cu osârdie și cu evlavie   iar  zilele lor de pomenire se cuvine a le prăznui cu psalmi cu cântări de laude și de mulțumire și a le cinsti duhovnicește .
Pentru că ei de toată lumea lepădându-se și de Hristos Dumnezeul nostru lipindu- se slujindu-I Lui cu toată osârdia și cu tot sufletul s-au următori ai Sfintei și Dumnezeieștii vieți cum și petrecerii lui Hristos pe Pământ și fiind văzători ai minunilor celor de El făcute au urmat și patimilor răstignirii morții învierii și înălțării Lui la cer .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...