joi, 10 decembrie 2020

Simon Zilotul -un apostol important al lumii

Acest sfânt Apostol era de neam din Cana Galileii cunoscut Domnului nostru Iisus Hristos și Preacuratei Maicii sale deoarece Cana nu este departe de Nazaret .
Când Simon a avut nunta cea legiuită a fost chemat și Iisus cu ucenicii acolo unde neajungându-le vinul Domnul a prefăcut apa în vin .
Mirele văzând o minune ca aceea îndată a crezut că Domnul este adevăratul Dumnezeu și lăsându-și nunta și casa i-a urmat Lui cu osârdie pentru care s-a numit "Zilotul " adică râvnitor .
Deci s-a aprins cu atât de mare dragoste dumnezeiască către Hristos încât și mireasa sa și pe toate cele lumești le-a trecut cu vederea pentru dragostea lui Dumnezeu și și-a făcut sufletul său mireasă Mirelui Celui fără de moarte numărându-se în ceata ucenicilor lui Iisus Hristos și a fost unul din cei doisprezece Apostoli .
Iar după ce a primit cu ceilalți Sfinți Apostoli pe Preasfântul Duh Cel ce s-a pogorât în chip de limbi de foc a trecut în Mauritania și în Africa propovăduind pe Hristos și răbdând pentru el cu râvnă înfocată .
După aceea fiind în Britania și luminând pe mulți prin cuvântul Evangheliei a fost răstignit de cei necredincioși și s-a sfârșit prin pătimirea cea de un chip cu a lui Hristos .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...