sâmbătă, 16 martie 2024

Vintila Mihailescu-un sociolog important al tarii noastre

Vintila Mihailescu a fost antropolog autobiograf director de muzeu profesor universitar psihosociolog publicist scriitor de non-fictiune si antropolog cultural roman .
A fost fiul cardiologului Vintila V.Mihailescu fratele matematicianului Preda Mihailescu si nepotul de bunic al geografului Vintila M.Mihailescu .
Absolvent al Facultatii de Psihologie al Universitatii Bucuresti a fost cercetator in psihologie al Institutului de Geriatrie iar intre 1979-1991 a fost cercetator al Centrului de Antropologie pe langa Academia Romana .
A avut mai multe burse de studii .
A fost profesor invitat la universitati din Franta Elvetia Germania Ungaria Canada etc .
Este specializat in etnopsihologie identitate si etnicitate studiul comunitatilor .
Din 1991 coordoneaza programe de cercetare si proiecte de cercetare si probleme rurale coordonate de PHARE si Banca Mondiala fondand Observatorul Social de pe langa Universitatea Bucuresti .
Din 1993 este profesor universitar la Facultatea de Psihologie a Universitatii Bucuresti iar din 1997 coordoneaza Scoala Masterala in Antropologie in cadrul Universitatii Bucuresti .
Din 2000 este seful Catedrei de Sociologie la Scoala Nationala de Stiinte Politice (SNSPA)unde sustine cursurile de Antropologie si cele de Comunitati Sociale .
Este autorul cartii Fascinatia diferentei aparuta in 1999 prin care incearca sa explice in mod corect domeniul antropologiei din prisma experientei personale si a diferitelor acceptiuni .
Din 1998 scrie si publicistica avand cronica permanenta la saptamanalul cultural Dilema Veche .
Din Februarie 2005 pana in mai 2010 a fost director al Muzeului Taranului Roman .
In anul 2006 a fost decorat de Presedintele Romaniei pentru serviciile aduse culturii romane .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Boris David -un inginer important al tarii noastre

Boris David a fost un inginer chimist roman si inventator . S-a nascut in Basarabia in orasul port la Dunare Ismail la 10 mai 1929 . In anul...