joi, 25 aprilie 2024

Tache Brumărescu-un inventator important al țării noastre

Tache Brumărescu sa remarcat ca un inventator prolific inovator pilot pionier al aviației mondiale apreciat și încurajat în inițiativele sale de CIIstrati și Spiru Haret .
Pentru a-și putea realiza diverse inventii la început să cioplească în lemn și să-și vândă produsele .
A participat la expozițiile generale ale României din anii 1904 și 1906 în care a făcut remarcat și a obținut medalii de argint și de aur pentru un aeroplan original cu decolare verticală primul avion de acest gen pe care la care și la brevetat sub numărul 02218 în noiembrie. . . . . . . . . . . 1909 la București .
Aeroplanul său utiliza trei elice dintre care o era propulsivă și celelalte două tractive .
Macheta avionului său a fost expusă la Salonul Aeronautic de la Paris din 1910 alături de avionul cu reacție al lui Henri Coandă .
Acest aparat avea profundorul în față elicea în centrul aparatului și elicele accesorii erau destinate ridicării aparatului .
Rămânând o scurtă vreme la Paris a obținut brevetul de pilot la Juvissy .
În țară sa strâns o sumă de bani printr-o colectă și el și-a putut cumpăra un motor 
pentru a-și construi și experimenta avionul .
La sfârșitul lui mai 1911 la Cotroceni a vrut să-și încerce avionul și a reușit să-l ridice în aer și să zboare pe o distanță de ordinul zecilor de metri .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Boris David -un inginer important al tarii noastre

Boris David a fost un inginer chimist roman si inventator . S-a nascut in Basarabia in orasul port la Dunare Ismail la 10 mai 1929 . In anul...