miercuri, 1 aprilie 2020

Cuviosul Macarie Marturisitorul -un sfant important al lumii

Acest intre sfinti parintele nostru Macarie in Constantinopol fiind nascut si prunc sarman ramanand dupa parintii sai a fost crescut de un mos adevarat al sau fiind dat la invatatura Sfintelor Scripturi .
Si avand fireasca istetime si multa osardie aratand in scurta vreme petrecand toata Scriptura a cunoscut nimicnicia si grabnica stricaciune a celor vremelnicesti precum si vesnicia celor   ceresti .
Pentru aceasta iesind din cetate s-a dus la Manastirea numita Pelechit si amestecandu-se pe sine cu monahii de acolo lepadand numele Hristofor caci asa se numea inainte Macarie de acum inainte s-a numit .
Deci slujind mai la toate trebuintele chinoviei si savarsind virtutile prin multa smerenie s-a facut incepator si facator de minuni preaminunat .
Caci Dumnezeu prin el a vindecat patimi nevindecate si ploaie din cer a pogorat prin rugaciune si mare si vestit facandu-se  el in zilele acelea multa multime nazuia catre el .
Unii adica durerile sufletesti curatindu-le iar altii trupesti vindecari dobandind  insa altii sufleteste si trupeste de el intarindu-se se intorceau la casele lor.
Auzind vestea aceasta Tarasie preasfantul patriarh al Constantinopolului a trimis de l-a chemat ca sa vindece pe Pavel Patriciul ce avea boala primejdioasa si era deznadajduit de vindecare .
Mergand Sfantul la casa sa l-a vindecat .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...