joi, 9 aprilie 2020

Cuviosul Vadim Arhimandritul -un sfant important al lumii

In vremea uciderii sfintilor patruzeci de mucenici din Persia a fost prins si Sfantul Vadim Arhimandritul impreuna cu sapte ucenici ai sai si din porunca imparatului Savorie au fost inchisi in temnita .
Acest sfant era din cetatea Vitlaplata de neam foarte bogat si cand a voit sa se faca monah toata bogatia sa a impartit-o saracilor .
Apoi zidindu-si o manastire afara din cetate vietuia intr-ansa cu fapte bune sarguindu-se in toate a placea lui Dumnezeu si a implini voia cea sfanta Lui pentru ca era barbat plin de dar si de adevar vas ales al lui Dumnezeu .
Acest cuvios parinte purtandu-se cu intelepciune dumnezeiasca si fiind desavarsit s-a suit la muntele Domnului a locuit in locul cel sfant al Lui a luat binecuvantare de la Dumnezeu Mantuitorul sau si a vazut fata Dumnezeului lui Iacov .
Acesta era in acele vremuri in Persia ca niste aluat la framantat fiind din aluatul cel desavarsit mucenicesc al marturisirii lui Hristos prin care cei neputinciosi s-au intarit in credinta .
Acesta era cu adevarat piatra credincioasa taiata din muntii aceia care de la inceput au fost credinciosi preot ales al lui Dumnezeu povatuind pe multi la calea mantuirii care isi pusese viteazul si neschimbatul sau scop catre mucenicia cea catre Hristos aratand mare ravna pentru Dumnezeul sau .
Si atat de curat s-a aratat incat niciun lucru rau nu avea loc intr-ansul   lacomia era departe de el iar poftirile fiind stinse intr-ansul nu puteau sa-l vatame .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...