duminică, 12 aprilie 2020

Papa Iuliu I-un papa important al lumii

Papa Iuliu I a fost Papa al Romei in perioada 6 Februarie 337 -12 Aprilie 352 .
El este indeosebi cunoscut ca parte in controversa ariana si pentru incercarile sale de a reimpune autoritatea sa asupra episcopiilor orientale (primatul papal ) ca si pentru stabilirea datei de 25 decembrie pentru Craciun .
Papa Iuliu I era nativ din Roma si a fost ales succesorul lui Papa Marcu dupa ce scaunul papal a fost vacant timp de patru luni .
Dupa ce partizanii lui Eusebiu din Nicomedia l-au demis pe Atanasie Episcop al Alexandriei la Sinodul din Antiohia din 341 au trimis delegati la Constant imparatul Imperiului Roman de Vest si la Papa Iuliu I pentru a justifica decizia luata care marca inca o victorie in terenul ereziei ariane .
Papa Iuliu I dupa ce s-a exprimat in favoarea lui Atanasie a invitat ambele parti sa-si sustina ideile intr-un sinod prezidat de el dar propunerea a fost respinsa de Episcopii arieni din Imperiul Roman de Est .
Dupa a doua demitere ca Episcop al Alexandriei Atanasie unde a fost recunoscut ca episcop de Sinodul prezidat de Papa Iuliu I in 342 .
Papa Iuliu I a murit pe 12 aprilie 352 fiind succedat la scaunul papal de Papa Liberiu .
Iuliu este succedat ca sfant in Biserica Romano-Catolica la data mortii sale -12 aprilie .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...