sâmbătă, 4 aprilie 2020

Sfantul Isidor din Sevilla -un sfant important al lumii

Sfantul Isidor din Sevilla a fost un Episcop hispanic invatator al Bisericii .
S-a nascut in jurul anului 560 la Cartagena Spania .
Isidor era interesat de foarte multe domenii (stiintele naturii gramatica istorie teologie ) si a incercat sa transmita vremurilor intreaga cunoastere a antichitatii .
In domeniul stiintelor naturii lucrarea lui principala "Etymologiae "o lucrare de baza a intregului Ev Mediu redactata in latina medievala este un gen de enciclopedie care cuprindea intreaga cunoastere profana si religioasa a timpului .
"De viris illustribus " contine material biografic si hagiografic despre scriitorii africani si hispanici din secolele al VI-lea si al VII-lea .
Sfantul Isidor s-a remarcat in primul rand ca teolog influentand prin opera sa dogmatica si morala intregului Ev Mediu .
Lucrarea sa teologica principala conceputa ca manual de teologie morala "Sententiarum libri tres "se ocupa  de invatatura Bisericii despre conduita crestina si etica si despre organizarea bisericeasca .
Subliniaza misiunea caritativa a clerului tinand seama de porunca iubirii fata de aproapele .
Necrestinii sunt aspru combatuti insa Sfantul Isidor respinge folosirea violentei in scopul convertirilor fortate .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...