luni, 6 aprilie 2020

Sfantul Sfintit Eutihie -un sfant important al lumii

Sfantul Eutihie avea ca patrie Sevastopolul .
El auzind de buna vestire a lui Hristos si-a lasat parintii si rudele si s-a apropiat de iubitul ucenic al lui Hristos de Apostolul Ioan Cuvantatorul de Dumnezeu .
Deci urmand obiceiurilor lui si fiind urmator vietii aceluia invatase de la dansul cereasca intelepciune si scosese darul lui Dumnezeu ca dintr-un izvor .
Umplandu-se el de ravna apostoleasca a dezradacinat din temelie inselaciunea idoleasca .
Asemenea si pe Sfantul Apostol Pavel aflandu-l ca steaua pe soare i-a urmat lui ostenindu-se impreuna cu dansul in propovaduirea cuvantului si rabdand barbateste toate primejdiile .
Pentru aceea este numit ucenic al amandurora al Sfantului Evanghelist Ioan Cuvantatorul de Dumnezeu si al Sfantului Apostol Pavel .
Numindu-se el apostol -intre cei mai mici apostoli -desi nu se afla in numarul celor saptezeci de apostoli insa s-a cinstit cu numire apostoleasca ca unul ce s-a ostenit cu cei mai mari apostoli intru buna vestire a lui Hristos si ca unul ce a fost sfintit de dansii Episcop la slujirea cuvantului si la jertfe .
Eutihie a strabatut multe tari propovaduind pe Hristos nu numai cu dansii ci si singur .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...