sâmbătă, 26 februarie 2011

jazz-ul din romania si din strainatate si limba romana

In muzica de jazz s-au facut remarcati cantareti precum regretata Anca Parghel,sau, pentru scurt timp cantaretul de muzica tiganeasca, care acum s-a reintors la jazz, Damian Draghici.
Dar nu numai cei din generatia de aur ,abordeaza muzica de jazz,am vazut si tineri talentati, voci adevarate ,care cunosc notiunea de cantat in direct,fara banda ,cu un pianist care ii acompaniaza,si ei canta,depinde,cu vocea sau cu alt instrument(de exemplu Emi Dragoi, un saxofonist foarte talentat, care are multe de spus in materie de jazz,dar nu stiu daca va reusi sa se promoveze ce canta el,deoarece muzica buna nu mai are cautare, nu se mai asculta decat muzica de proasta calitate,cantaretii buni,au cautare doar cei care au aparut rapid si dispar la fel de rapid.
Ozana Barabancea este, la fel de cunoscuta aici, dar si peste hotare, avand o voce foarte buna,si fiind chemata aproape peste tot, la toate emisiunile unde e vorba de muzica , dar de muzica buna,nu de muzica pe care o ascultam azi, iar maine,poate disparea,putem sa spunem,"a fost o data".
Cantaretii de jazz ,care au reusit aici,sunt putini ,pentru ca, nu reusesc aici,nu orice emisiune promoveaza talentele,muzica buna,limba romana si toate valorile tarii noastre,pe care nu le vad decat,compozitorii precum Horia Moculescu,un adevarat descoperitor de valori,in romania si in strainatate dar,si un mare critic muzical.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...