miercuri, 23 februarie 2011

romania culturala si vocabularul romanesc

In romania de azi se vorbeste destul de uratel,tinerii au un vocabular foarte sarac deoarece nu citesc,nu se uita la emisiuni culturale sau de cultura generala,nefiind difuzate prea multe emisiuni de gen,sau documentare despre animale.
Singurul post de televiziune care difuzeaza documentare legate de animale,de modul lor de viata si de cum trebuie ingrijite si hranite este animal planet.
Acolo se vorbeste si dupa ce au luat animalul ,l-au dus ,l-au ingrijit ,i-au vorbit frumos ,pentru ca nu toata lumea stie sa vorbeasca cu ele,dar si ele sunt sensibile ca si noi.
Cum ar fi daca intr-o zi pe strada ati vedea un tanar care isi  bate cainele si in acelasi timp ii vorbeste pe un ton ridicat,facandu-l pe bietul caine sa se scuture?
Invers ,daca ati vedea un parinte care nu doar isi dojeneste copilul cu vorbe accesibile,ci il si bate sau mai rau il injura?
Normal ca nu este un limbaj adecvat,drept urmare copilul se sperie si nu mai vrea sa-l auda sub nicio forma vorbindu-i vulgar,sau pe ton ridicat.
Pe de alta parte ,nu sunt de acord nici cu profesorii care se reped la copiii absolut fara motiv,sau din cauza altui copil care ii enerveaza,eu avand un exemplu de gen in clasa.
Se repezea la noi din cauza unui coleg de-al nostru care o enerva.
In concluzie,indiferent ce aveti acasa,sau ce meserie aveti,nu vorbiti urat,nu bateti copiii sau animale,nu va rastiti la ei,aveti grija,pentru ca nu stiti cum veti fi vazuti mai tarziu de copiii,de elevi,de animale,asa ca mare grija!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...