duminică, 27 februarie 2011

muzica tiganeasca din romania si limba romana

Muzica tiganeasca de la noi,este o muzica destul de frumoasa ,cu influente indiene , fiind, destul de frumoasa ,si avand un text ,care poate fi inteles, de aproape oricine , chiar si de romanii care, au urechi de auzit,dar si de cine vrea sa inteleaga ,pentru ca sunt si tineri , care nu vor ,sa inteleaga ,sau care nu stiu limba,pentru ca nu toate melodiile tiganesti sunt traduse in limba tarii noastre .
Gina Lincan este o cantareata foarte cunoscuta de muzica tiganeasca ,care e chemata la emisiuni ,de cate ori apare cu ceva nou.
La fel de cunoscuta , este si Cornelia Catanga,care canta o muzica, mai degraba spre lautareasca ,dar si tiganeasca.
Tamango, era pe vremuri un cantaret ,destul de cunoscut,care a avut cea mai mare popularitate,in 2004,alaturi de Shukar Colective,dar si de trupe precum trupa Hara,o trupa care normal canta rock,in asociere cu Tamango ,au cantat muzica tiganeasca.
Trupa Inima de tiganca ,a scos cateva melodii superbe,precum si melodia care da numele trupei,si care, a fost preluata si de Iulia Stanescu ,de la Abracadabra,din 1997-2000 .
Trupa Generic ,la fel canta,o muzica frumoasa ,spre tiganeasca,dar nevulgara,fara cuvinte urate,care nu pot fi considerate , ca fiind licentioase.
Trupa Satra ,canta o muzica accesibila,cu cuvinte frumoase ,care sunt accesibile tinerilor, nefiind vulgara,neavand injuraturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...