luni, 28 februarie 2011

manelele,manelistii si limba romana

Manelele sunt o moda , in ziua de azi, dar multi dintre cantaretii de manele,nu stiu sa vorbeasca corect limba romana.
Ca exemplu ,l-as putea da ,pe Costi Ionita,care ,in loc de "agramatisme" cum e corect zice "agramaticalitati"sau "complicatenii" ,este un exemplu negativ,de neurmat, datorita vorbirii sale,total agramate.
Un alt exemplu, este Romeo Fantastik,care la fel , vorbeste gresit romaneste ,si la fel este de neurmat ,din punct de vedere al vorbirii ,total gresite.
De asemenea ,Romeo Fantastik ,are, si un vocabular foarte,foarte urat:"sa moara familia mea "s.a.
Adrian Minune , in schimb , are un vocabular, foarte elevat, si pe langa asta,e un cantaret foarte talentat,care poate canta orice gen de muzica,neavand bariere,chiar si sarbe,hore,muzica populara ,aproape orice ,ca si Vali Vijelie .
Sorin Copilul de Aur,la fel  este de talentat,dar are un vocabular licentios,de nefolosit,de catre tinerii contemporani.
La fel,desi nu l-am auzit cred ca vorbeste si Sorinel Pustiu,care are un glas, pe care n-ai cum sa nu-l observi,si zic asta pentru ca,l-am auzit cantand alaturi de un copil,la fel de talentat,Roberto Printisorul ,o melodie care acum 5 ani era ascultata de aproape toata lumea,"Zambet Fermecator",care era difuzata pe toate posturile de profil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...