joi, 22 martie 2012

Elvira Bogdan-o alta prozatoare si traducatoare care ne face mandri de tara noastra

Elvira Bogdan , este o alta prozatoare , si traducatoare care ne face mandri din punct de vedere cultural , national si lingvistic , desi cartile sale sunt scrise si in alte limbi ,nu doar in limba noastra .
Este o prozatoare ,care ne face mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,fara a-si face aparitia cu lucruri minore ,fiind o scriitoare care a contribuit ,la adevarata cultura .
Este o prozatoare ,care ne face sa ne privim tara ,cu mandrie desi ,adevaratii oameni de cultura ,nu sunt promovati ,atat cat merita .
Carti care au facut-o cunoscuta :-Intre cartile ,care au facut-o cunoscuta ,se numara si "Talismanul de safir ", sau "Vieti minunate ", sau "Aurora ,mireasa soarelui ",sau "Mirela cu vocea de aur .Gloriosii",ne fac mandri de tara noastra .
Din pacate ,nu am vazut nicaieri ,in nicio librarie ,o biografie despre ea ,viata si opera ei ,desi ar merita una .
Este o prozatoare ,si traducatoare , care ne face sa spunem bucurosi :"sunt roman !",si fara teama unor conflicte ,ori controverse ,aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Si,nu are nici strada ,desi ar merita una .
Si,nu are nici statuie ,desi ar merita una ,ca tinerii sa o aiba in minte si vizual,nu doar nominal,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mircea Horia Simionescu -un prozator si eseist important al tarii noastre

Mircea Horia Simionescu este un prozator si eseist  care ne face mandri din punct de vedere cultural national si lingvistic . Este un prozat...