duminică, 11 martie 2012

Grigore Manolescu-un actor si traducator care ne face sa ne mandrim cu tara noastra

Grigore Manolescu , este un alt actor ,dar si traducator , care ne face mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic , jucand doar in piese de teatru romanesti , care nu au fost traduse in alta limba .
Este un actor ,care ne face mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,nefacandu-si aparitia cu lucruri minore ,fiind un adevarat om de cultura ,si nu unul fals .
Este un actor ,si traducator ,care ne face sa ne privim tara cu mandrie ,desi adevarata cultura , nu este scoasa la lumina suficient .
Piese in care a jucat :-Intre piesele in care a jucat ,se numara si "Casatoria silita " ,sau "Don Juan " de Moliere ,sau "Francesca de Rimini".
Din pacate ,nu am vazut ,in afara portalurilor ,in nicio librarie ,o biografie despre el si viata lui ,desi ar merita una .
Este un actor ,si traducator ,care ne face sa spunem ,cu adevarat bucurosi si mandri : "sunt roman !",si fara teama unor controverse ,aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
In schimb ,o strada din Bucuresti ,ii poarta numele ,felicitari !
Nu are o statuie ,desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...