sâmbătă, 24 martie 2012

Ion Lotreanu-un alt eseist,prozator si poet care ne face mandri de tara noastra

Ion Lotreanu , este un alt eseist ,prozator si poet ,care ne face sa ne mandrim ,din punct de vedere cultural,national si lingvistic , fara a traduce cartile , in nicio limba straina .
Este un eseist ,prozator si poet ,care a facut ,si face istorie , din punct de vedere literar ,facandu-ne mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,fara a-si face aparitia ,cu lucruri minore  , fiind un adevarat om de cultura,si nu unul fals .
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile , care l-au facut cunoscut , se numara si "Azimut", "Lacuste si aeroporturi " sau "Aici ,langa Carpati ", "Aerul de sub fluturi ",sau "Punctul sensibil ", sau "Acordul cu lumea ",ne fac mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,fara a fi traduse intr-o limba straina .
Din pacate ,nu am vazut nicaieri ,in nicio librarie ,o biografie despre el,viata si opera lui ,desi ar merita una .
Este un eseist ,poet si prozator ,care ne face sa spunem bucurosi cu adevarat :"sunt roman !", si fara teama unor controverse ,aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
In schimb ,o strada din Timisoara ,ii poarta numele ,felicitari !
Nu are ,in schimb o statuie ,desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte ,si vizual,nu doar nominal,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...