vineri, 23 martie 2012

Pompiliu Constantinescu-un alt critic literar care ne face mandri de tara noastra

Pompiliu Constantinescu , este un alt critic literar , care ne face mandri de tara noastra , din punct de vedere cultural , national si lingvistic , scriind doar in limba noastra ,pe intelesul nostru si pentru noi .
Este un critic literar ,care ne face sa ne mandrim , din punct de vedere cultural ,national si lingvistic , fara a-si face aparitia cu lucruri minore ,fiind un om de cultura adevarat ,si nu unul fals .
Este un critic literar ,care ne face sa ne privim tara ,cu mandrie ,desi adevaratii oameni de cultura , nu sunt promovati ,atat cat ar merita .
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile ,care l-au facut cunoscut ,se numara si "Miscarea literara", sau "Opere si autori ", sau "Eseuri critice",sau "Scrieri alese",sau "Caleidoscop",ne fac mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic .
Din pacate ,nu am vazut ,in afara portalurilor ,in nicio librarie ,o biografie despre el,viata si opera lui   desi ar merita una .
Este un critic literar ,care ne face sa spunem cu adevarat bucurosi :"sunt roman !",si fara teama unor controverse ,aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Si,nu are nici strada ,desi ar merita .
Si ,nu are nici statuie ,desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...