duminică, 4 martie 2012

Eugeniu Carada-un alt poet care ne face mandri de tara noastra

Eugeniu Carada , este un alt poet ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,scriind doar in limba noastra ,pe intelesul nostru si pentru noi ,fara a traduce cartile in alta limba .
Este un poet ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic , fara a-si face aparitia cu lucruri minore ,fiind un adevarat om de cultura ,si nu unul fals .
Este un poet ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,scriind in limba noastra ,pe intelesul nostru si pentru noi ,facandu-ne sa ne privim tara cu mandrie ,desi adevarata cultura ,nu este promovata atat cat merita .
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile care l-au facut cunoscut ,se numara si "Fratii din munte " "Milcovul ","Urata satului ",sau "Muntianul si Pandurul cersetor ",ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic .
Din pacate ,nu am vazut in nicio librarie ,o biografie despre el,viata si opera lui ,desi ar merita una ,ca tinerii sa il cunoasca mai bine .
Este un poet ,care ne face sa spunem bucurosi cu adevarat :"sunt roman !",si fara teama unor polemici aparute pe aceasta tema ,sau pe altele.
In schimb ,o strada din Bucuresti ,ii poarta numele ,felicitari !
Nu are ,o statuie desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal,nu e destul .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...