marți, 20 martie 2012

Iosif Naghiu-un alt dramaturg care ne face mandri de tara noastra

Iosif Naghiu , este un alt dramaturg , care ne face mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic , scriind doar in limba noastra ,pe intelesul nostru si pentru noi .
Este un dramaturg si eseist , care ne face sa ne mandrim , din punct de vedere cultural ,national si lingvistic ,fara a-si face aparitia ,cu lucruri minore ,fiind un adevarat om de cultura ,si nu unul fals .
Este un dramaturg si eseist ,care ne face mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,netraducand in nicio limba straina .
Piese de teatru si eseuri scoase :-Intre piesele de teatru ,si eseurile scoase , se numara si "Teama de pasari ",sau "Autostop ", sau "Intr-o singura seara ", sau "Teatru scurt ", sau "Exercitii de mimica ", ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic .
Din pacate ,nu am vazut ,in afara portalurilor ,nu am vazut nicaieri ,in nicio librarie din oras ,o carte despre el ,viata si opera lui ,desi ar merita una .
Este un dramaturg ,si eseist care ne face sa spunem bucurosi si mandri ,cu adevarat :"sunt roman !",si fara teama unor controverse ,aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Si ,nu are nici strada ,desi ar merita una .
Si,nu are in Braila ,o statuie ,desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...