duminică, 28 martie 2021

Cuviosul Stefan -un alt sfant important al tarii noastre

Cuviosul Stefan Marturisitorul lui Hristos a fost in anii lui Leon Armeanul (813-820 ) .
Din tinerete iubind viata pustniceasca cu toate faptele bune s-a infrumusetat si a fost egumen al manastirii Triglia dupa rugamintea monahilor celor de acolo si pe multi cu invatatura sa i-a sfatuit sa vietuiasca cu placere de Dumnezeu si in curatie sa petreaca .
Dupa aceea raucredinciosul Leon a inceput a necinsti sfintele icoane si prigonire cumplita ridicand asupra dreptcredinciosilor a chemat pe Cuviosul Stefan si-l silea sa se lepede de inchinarea Sfintelor icoane si impotriva credintei sa iscaleasca cu mana sa la lepadarea icoanelor .
Iar cuviosul s-a impotrivit si nu numai aceea n-a facut ci si pe imparatul l-a ocarat numindu-l pagan si strain de adevarata credinta .
Deci a fost muncit cu batai in temnita apoi in surghiun trimitandu-l si cu rele patimiri si dureri fiind chinuit a trecut catre Hristos Dumnezeu pentru Care multe nevointe a suferit si multe munci a rabdat . 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...