miercuri, 24 martie 2021

Sfântul Mucenic Artemon-un alt ucenic important al lumii

În timpul împărăției lui Dioclețian a fost mare prigoană împotriva creștinilor de vreme ce au fost trimiși prin toate cetățile și țările stăpânirii romanilor ca să aducă jertfe zeilor și să silească pe creștini la închinarea de idoli iar pe cei ce nu se vor pleca să-i schingiuiască și să-i ucidă .
Deci a mers în părțile Capadochiei un comit cu numele Patrichie care săvârșea porunca împăratului .
Dar mai înainte de venirea lui fericitul Sisinie episcopul Laodichiei aflând că se apropia comitul a luat pe Sfântul Artemon presbiterul și pe oarecare din creștini și s-a dus noaptea în capiștea Artemidei și au sfărâmat pe toți idolii ce au fost acolo și i-au ars cu foc .
Apoi întorcându-se la Biserica creștină care era la cinci stadii de cetate își săvârșeau obișnuitele rugăciuni și-i întărea pe credincioși zicându-le :"Fiii mei auzim de Antihrist cel ce vine în cetate vrând să ucidă pe creștini .
Deci nimic să nu vă despartă pe voi de dragostea lui Hristos nici focul nici sabia nici fiarele și nici un fel de moarte oricât de    cumplită ."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...