luni, 1 martie 2021

Gomer-un personaj important al Bibliei

Gomer a fost fiul cel mai mare al lui Iafet (cel mai mare fiu din linia Iafetică ) și tatăl lui Togarna în conformitate cu Tabelul Națiunilor din Biblia ebraică .
Omonim Gomer "în picioare pentru întreaga familie " ca compilatoare de evreiești Enciclopedia a exprimat este de asemenea menționat în cartea Ezechiel 38:6 ca aliat al lui Gog șeful țării lui Magog .
În folclorul islamic istoricul persan Muhammad ibn Jarir al-Tabari relatează o tradiție persană care Gomer a trăit până la vârsta de 1000 de ani menționând că acesta a fost egalat de cea a lui Nimrod .
Această afirmație este total falsă deoarece Metusala a trăit cel mai mult .
Astăzi se știe despre Gomer ca fiind strămoșul popoarelor următoare :Sciții Cimerieni (disputat ) Caledonieni Armeni Turci Bulgari Picți Milezieni Elvețieni Celți Galateni Goți (și vizigoți și tribul dispărut ostrogot) Vandali Iuți Franci Francezi Burgundi Germani Belgieni Olandezi Luxemburghezi Liechteinșteinezi Austrieci Elvețieni Anglo-Saxoni Britoni Englezi Alemani poporul cornish Irlandezi Gali Scoțieni și popoarele înrudite .
La originile poporului irlandez stau mai mulți fii ai lui Iafet nu numai Gomer   ci    și :Magog Tubal și poate chiar Meșec .
Armenii sunt de asemenea un amalgam de popoare înfrățite cu Azeri și Georgieni nemenționați dar de asemenea înrudiți .
Originea Cimerienilor e disputată dar probabil sunt înrudiți cu armenii .
Unii cred că Frigienii sunt din Gomer dar probabil nu sunt .
Teoriile spun că Scandinavii sunt urmașii lui Gomer și Magog deși din câte se știe se trageau doar din Magog dar e foarte probabil .
Goții se trăgeau din Gomer și Magog .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...