vineri, 26 martie 2021

Soborul Arhanghelului Gavriil-o sărbătoare importantă a lumii

Pe binevestitorul mântuirii noastre pe marele slujitor al lui Dumnezeu pe trimisul cel purtător de bucurie la Preacurata Fecioară Maria pe Arhanghelul Gavriil se cuvine să-l lăudăm cu cântări alcătuindu-i sobor de prăznuire a doua oară pentru că întâiul sobor al acestuia se prăznuiește a doua zi după Buna Vestire a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu adică la 26 Martie iar acum iarăși același sobor al lui se înnoiește întru Sfânta Biserică și iarăși se înnoiesc și se preamăresc arătările lui cele minunate care s-au făcut prin dumnezeiasca poruncă .
Acesta l-a învățat pe Moise în pustie scrierea cărților spunându-i lui începutul Facerii Lumii zidirea lui Adam -omul cel dintâi viața aceluia și a celor ce au fost după dânsul .
L-a învățat a scrie despre toți anii și neamurile cele de mai înainte despre potop și despre despărțirea limbilor .
L-a mai povățuit pe el să înțeleagă rânduiala corpurilor cerești   stihiile aritmetica geometria și toată înțelepciunea .
Acesta a tâlcuit Proorocului Daniil vedeniile cele minunate care erau să fie mai pe urmă pentru împărați și împărății și care se închipuiau prin felurite fiare .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...