miercuri, 31 martie 2021

Sfântul Mucenic Martirie-un alt ucenic important al țării noastre

Când s-a înmulțit necuratul eres al lui Arie mari dezbinări au avut loc în biserica lui Hristos încât aceasta a fost despărțită în două .
Atunci s-a pornit o mare prigoană împotriva credincioșilor din partea Arienilor întocmai ca și de la închinătorii de idoli căci erau urâți chinuiți și uciși toți cei care Îl mărturiseau pe Hristos ca pe Făcătorul iar nu ca făptură Dumnezeu întrupat iar nu om simplu .
Mai ales s-a înmulțit arieneasca putere pentru că însuși împăratul Constantie fiul marelui Constantin a căzut în acest eres .
Acesta avea în curtea sa doi boieri mari pe Evsevie și Filip care erau arieni și care îi prigoneau mult pe cei dreptcredincioși și supărau Biserica lui Hristos .
Ei au fost pricinuitorii izgonirii și morții celui între sfinți părintele Pavel mărturisitorul Patriarhul Constantinopolului pe care l-au trimis în Armenia și au îndemnat pe arieni ca să-l sugrume lucru care s-a și făcut iar în locul lui în scaun au rânduit pe Macedoniu .
Asemenea și pe mulți alți dascăli și mărturisitori ai dreptei credințe i-au pierdut în diferite feluri între care erau și mucenicii Marcian și Martirie care cu scrierile și cuvintele lor au împodobit foarte mult Biserica lui Dumnezeu .
Ei au lăsat multe învățături bisericești din care se adăpau fiii duhovnicești .
Amândoi au slujit lângă pomenitul Sfânt și mărturisitor și Patriarh Pavel .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...