duminică, 7 martie 2021

Tiras-un ucenic important al tarii noastre

Tiras a fost in conformitate cu Geneza 10 si Cronici 1 ultimul fiu al lui Iafet care este mentionat in Biblia ebraica .
In conformitate cu Cartea Jubileelor mostenirea lui Tiras a constat in patru insule mari in ocean dar pentru ca aceasta carte nu este canonica majoritatea informatiei este probabil falsa .
Josephus a scris ca Tiras a devenit stramos al "Tirasienilor " (traci) -un popor cu parul "de foc"(blond sau roscativ ) dupa cele spuse de Xenofan .
Tiras sau Tyras in antichitate a fost de asemenea numele Nistrului si o colonie greceasca situata in apropiere de gura de varsare .
Locuitorii nativi din regiunea inconjuratoare erau geti.
Getii au fost unul dintre cele mai importante triburi ale tracilor .
Unii inclusiv Noah Webster a fost venerat ca Thor zeul tunetului echivalentul ambele acestei forme cu Thouros mentionat de Homer ca Ares (Marte ) al Tracilor .
In 1838 savantul Johann Christian Friedrich Tuch a sugerat identificarea lui Tiras cu etruscii (stramosii romanilor ) -care in conformitate cu grecii si sursele romane cu Troa (Troia ) cum ar fi Herodot au trait in Lydia ca Tyrsenoi inainte de a emigra in Nordul Italiei pana in secolul al 8-lea I.Hr.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...