vineri, 19 martie 2021

Sfântul și Dreptul Iosif-un alt mesager important al lumii

Dreptul Iosif s-a născut ca fiu al lui Iacov dintre descendenții Regelui David și era de meserie tâmplar meserie pe care avea să o învețe de la el mai târziu și Iisus .
Când s-a logodit cu Maria avea deja o vârstă respectabilă .
Protoevanghelia lui Iacov relatează despre modul în care a fost ales logodnicul Fecioara Maria povestind că mărturie a cinstei și dreptății sale el este singurul dintre văduvii din Israel al cărui baston înflorea arătându-l vrednic de această logodnă .
Iosif își vădește bunătatea și neprihănirea și din atitudinea lui față de sarcina Fecioarei Maria .
El nu numai că nu face un denunț legal ceea ce ar fi dus la pedepsirea cu moartea a Mariei potrivit Legii lui Moise ci se gândește să nu facă cunoscut faptul că ea era însărcinată .
El vrea astfel să evite s-o facă de rușine căci în astfel de cazuri femeia chiar dacă nu era reclamată rămânea cu reputația pătată în ochii oamenilor .
Iosif ascultă glasul îngerului apărut în vis care-i spune să nu se teamă de a o lua pe Maria de soție fiindcă pruncul zămislit de ea era de la Duhul Sfânt și să-i pună numele de Iisus căci el urma să mântuiască lumea de păcate .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...