luni, 3 aprilie 2017

Ruschița-o altã mãnãstire importantã a țãrii noastre

Inițiativa construirii acestui așezãmânt aparține Prea Sfințitului Doctor Laurențiu Streza Episcopul Caransebeșului în urma unei vizite pastorale în localitatea Rușchița afectatã grav de inundațiile din primãvara anului 1999 s-a constatat cã multe din blocurile de locuințe erau pãrãsite și aflate într-o stare de degradare avansatã.
Pânã în anul 1989 în aceste blocuri locuiau minerii și familiile lor care lucraserã la mina din localitate și la cariera de marmurã.
Așa s-a ivit gândul de a se înființa un Centru cultural și spiritual pentru tineri .
Educația religios-moralã și culturalã își are rolul ei în pregãtirea acestei generații în duhul autentic al valorilor religioase și culturale ale poporului și ale ortodoxiei cu atât mai mult cu cât astãzi suntem luați cu asalt de curente și concepții religioase și culturale strãine.
Este o muncã grea care cere mult efort și oameni cu vocație pentru lucrul acesta.
Prin decizie guvernamentalã au fost donate Episcopiei Caransebeșului trei blocuri în apropiere s-a amenajat o Capelã în care se sãvârșesc Sfintele Slujbe.
Capela ziditã din piatrã are plan arhitectonic de navã.
Pânã în anul 2000 nu exista un locaș de cult ortodox slujbele fiind sãvârșite în capela romano-catolicã.
În anul 2001 au venit aici primii viețuitori care împreunã cu Pãrintele Sorin Toma parohul din Rusca Montanã responsabil cu administrarea așezãmântului au început lucrãrile de restaurare și amenajare.
"Adu-Ți aminte Doamne de cei ce aduc daruri și fac bine în Sfintele Tale Biserici ...și trimite peste noi toți milele tale cele bogate".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...