vineri, 16 aprilie 2021

Agapia Irina și Hionia-trei mucenițe importante în lume

Trăind în vremea împăratului Dioclețian pătimirea celor trei mucenițe le-a fost descoperită în vedenie preotului Zoil și Sfintei Anastasia pentru a le încuraja să rabde până la final .
Și fiind prinse cele trei de către păgâni și duse la împărat pentru judecată nu s-au lăsat ademenite ci au stat cu tărie împotriva celor care le defăimau credința .
Atunci au fost aruncate în temniță iar după o vreme au fost duse la judecată în Macedonia .
Refuzând să desfrâneze cu ighemonul atras de frumusețea lor acesta s-a îndrăcit și se purta ca un nebun sărutând oalele încât toți râdeau de el .
Iar sfintele Agapia și Hionia au fost aruncate în foc și și-au dat imediat sufletele în mâna Domnului fără ca trupurile lor să fie arse .
Iar Sfânta Irina fiind răpită de îngeri din mâinile desfrânaților a fost pusă pe vârful unui deal pe care nu au mai putut urca chinuitorii .
Și trecând în pace la cele veșnice trupul ei a fost luat de ucenicele Sfintei Anastasia și pus alături de sfintele moaște ale surorilor ei .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...