vineri, 9 aprilie 2021

Cuviosul Vadim-un sfânt important al lumii

În vremea uciderii Sfinților Patruzeci de mucenici din Persia a fost prins și Sfântul Vadim arhimandritul  împreună cu șapte ucenici ai săi și din porunca împăratului Savorie au fost închiși în temniță .
Acest sfânt era din cetatea Vitlaplata de neam foarte bogat și când a voit să se facă monah toată bogăția sa a împărțit-o săracilor .
Apoi zidindu-și o mănăstire afară din cetate viețuia într-ânsa cu fapte bune sârguindu-se în toate a plăcea lui Dumnezeu și a împlini și a împlini voia cea sfântă Lui pentru că era bărbat plin de dar și de adevăr vas ales al lui Dumnezeu .
Acest cuvios părinte purtându-se cu înțelepciune dumnezeiască și fiind desăvârșit s-a suit la muntele Domnului a locuit în locul cel sfânt al Lui a luat binecuvântare de la Dumnezeu Mântuitorul Său și a văzut fața Dumnezeului lui Iacov .
Acesta era în acele vremuri în Persia ca niște aluat la frământat fiind din aluatul cel desăvârșit mucenicesc al mărturisirii lui Hristos prin care cei neputincioși s-au întărit în credință .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...