joi, 22 aprilie 2021

Papa Soter-un alt papă important al lumii

Soter a fost papă al Romei în perioada 168-circa 177 .
Născut la Fondi în Campania .
Cercetătorii consideră că pe vremea Pontificatului a decis să nu se mai celebreze Paștele în fiecare duminică dar numai o singură duminică stabilită din an :mai precis duminică după 14 nisan în contrast cu Bisericile din Asia Mică care celebrau data "quatordecimana "(14 nisan indiferent de ziua din săptămână ) .
Din scrisorile adresate lui de către Sfântul Dionisie episcopul Corintului se știe că Papa Soter a adoptat o poziție foarte rigidă în privința readmiterii penitenților în comunitatea creștină și la comuniunea eclezială aceeași rigiditate a avut-o și în privința moralei sexuale .
Însă Papa Soter manifestă grijă și sprijin față de creștinii săraci din imperiul   roman .
În timpul pontificatului său Montanus întemeiază mișcarea montanistă în Frigia  - adepții săi susțineau că profețeau și vorbeau în limbi necunoscute însă contrar tradiției de prin secolul al V-lea se pare că Papa nu a scris absolut  nimic în privința acestei erezii .
Lipsesc și dovezile clare ale martiriului său .
Este sărbătorit la 22 aprilie .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...